Sunday, December 16, 2012

ANGLADA FA UN "AVÍS A NAVEGANTS" A L'EXECUTIVA PER ATURAR ELS CRÍTICS I ANUNCIA REESTRUCTURACIONS A PxC

Ahir dissabte, Plataforma per Catalunya -que no té local propi- va reunir per primera vegada la seva executiva, després de les eleccions del 25 de novembre. Reunió que com ha fet ja altres vegades, s'ha celebrat a la sala contigua als despatxos dels grups municipals de Vic, al Palau Bojons. 

Van valorar les eleccions catalanes en que PxC va experimentar una baixada, amb 60.142 vots i l'1,65%, front els 75.134 vots, un 2,4% de les eleccions autonòmiques de fa dos anys (clica per anar al web dels resultats provisionals). I en les que malgrat la pèrdua de vots i percentatge general a nivell de Catalunya en comparació a les de novembre de 2010, i l'habitual pèrdua de vots, en comparació a les municipals, PxC baixà més que mai a Osona i altres comarques de la Catalunya Central, i sense aconseguir penetrar a la ciutat de Barcelona.  
Després de les eleccions Anglada va posar el càrrec a disposició del partit (clica) i se sentiren veus demanat un canvi de rumb. La baixada fou espectacular a Vic on fa dos anys va baixar dels 3.000 de les municipals de 2007 i el 18% a 1.006, un 5, 82% a les autonòmiques de 2010. Llavors es va dir que no es podien comparar els vots de les catalanes amb les municipals.  Però ara ha tingut només 523 vots, un 2,71 %.
    En canvi va aguantar a municipis com Santa Coloma de Gramenet, L'Hospitalet o Sant Boi de Llobregat on tenen grups consolidats encapçalats  per persones provinents de l'extremadreta espanyolista dels anys noranta i dos mil, alguns dels quals no entenien el discurs pancatalinista de PxC, amb l'obertura de seu a Perpinya -cosa que provocà un gran malestar al Front Nacional de Marine Le Pen-, el sí d'Anglada al dret a decidir de Catalunya i altres contradiccions de llenguatge, programa i estratègia. El suport de fa dues setmanes d'Anglada a Vila d'Abadal a la roda de premsa que anunciava que estripava el canet d'UDC per no ser independentista, amb el president de PxC fent tuits (clica)  present a l'acte de l'alcalde, va sorprendre encara més a propis i estranys. Per aquestes veus crítiques PxC s'havia d'haver posicionat en el debat sobre la independència amb la mateixa fermesa en contra que Ciutadans i el PP, que han pujat en vots i escons. 
Si en altres eleccions Anglada tenia el suport de digitals de l'àmbit identitari, espanyolista o d'extremadreta populista com Minuto Digital, Alerta Digital i Mediterràneo Digital, ara els tenia tots d'una manera explícita o implícita en contra pel que anomenaven deriva catalanislta de Josep Anglada. Així el director de Mediterràneo Digital  , Edgar Sánchez, va donar suport a Pablo Barranco, ex Secretari General de PxC, i ara cap de llista de Vía Democrática.  
Minuto Digital, es va mantenir gairebé al marge durant la campanya, però l'endemà de les elecciona va publicar articles (clica per llegir) demanant la dimissió d'Anglada. I Alerta Digital (clica) va donar cabuda a veus crítiques de PxC, com Gerard Bellalta, que ha creat el grup Catalunya Desperta Ya!, i sobretot a Enrique de Diego (clica), aliat d'Anglada fins fa dos anys i editor de "Sin mordaza y sin velos", que des de llavors critica el pancatalanisme de PxC i les teories racistes paganoesotériques i neonazis -segons De Diego- d'Enric Ravello, Responsable de Relacions Internacionals de PxC i d'Expansió o Relacions Nacionals de Plataforma por la Libertad.
A aquests tres digitals i a moltes altres pàgines d'extrema dreta han aparegut nombroses opinions en foma de comentaris signats o anònims, criticant a Annglada i també a Plataforma por la Libertad de José María Ruiz Puerta (advocat de Pedro Varela i Manos Limpias contra Garzón) per no evitar les derives ideològiques d'Anglada o demanant l'operació Valkiria -l'intent d'acabar amb Hitler perpetrat per membres de la Wehrmacht- a PxC. En molts d'aquest comentaris es lamentava l'ambigüitat en el tema del dret a decidir de PxC, el carregar de nou excesivament les tintes en la immigració i haver apostat poc per les propostes polítiques econòmiques properes al nacionalsindicalisme històric i de certs identitaris europeus. És a dir es demanava centrar l'objectiu cap a la banca, el gran capital, la Unió Europea, parlar menys d'immigració i defensar les posicions tradiocionals de l'extremadreta espanyolista front les veus independentistes d'ERC, CiU i la CUP.
Inaguració de la seu de PxC a Perpinyà
Doncs ahir, només acabar el Consell Executiu de PxC a Vic Anglada va tuitejar (clica per veure twitt) que "Avui he fet un avis a navegants al Consell Executiu, aconsellant que hem de tornar als nostres orígens. Plataforma per Catalunya va néixer per defensar els interessos d'aquest gran poble que és el poble català i per lluitar contra la invasió d’immigrants, i tinc clar que perquè això sigui possible s’hauran de fer algunes reestructuracions als òrgans del partit"
Però avui amb el comunicat de premsa enviat i publicat després al web (clica per llegir sencer), que comença dient que " Anglada ho ha deixat clar davant del Consell Executiu: “Plataforma per Catalunya va néixer per defensar els interessos d'aquest gran poble que és el poble català, per lluitar contra la invasió d’immigrants i contra la destrucció de la nostra economia”, després de valorar els resultats, ha posat les tintes cap el ministre Wert per les seves propostes contra la immersió lingüística.  S'ha mostrat favorable a la consulta sobre la independència de Catalunya dient que “Plataforma per Catalunya no s’hi oposarà, sempre i quan es faci dintre la legalitat”, però també ha volgut deixar clar que “en cas de produir-se un referèndum Plataforma per Catalunya es posicionarà clarament contra la independència de Catalunya”. És a dir semblant al que defensa el sector oficialista del PSC.
El comunicat diu que Anglada ha acabat la seva intervenció assegurant que ”és important tornar als orígens del naixement de Plataforma per Catalunya, uns orígens identitaris que han fet possible tenir la confiança de més de 75.000 vots en unes eleccions autonòmiques, donar-nos l’entrada en 40 municipis i la presència de 67 regidors”, i ha afegit “perquè això sigui possible s’haurà de produir alguna reestructuració en els òrgans del partit”. 
Si es pot interpretar aquesta reunió de l'executiva com una derrota de les tesis espanyolistes i dels que volien donar un canvi de rumb a PxC, ara caldrà veure a quins navegants es referia Anglada en el seu twit i quins canvis proposa al si del partit. Un partit on ha aguantat aquestes eleccions on s'han defensat tesis o matisos diferents al d'un Anglada que dóna suport a l'independentista Vila d'Abadal.  
 Anglada donat suport a Vila d'Abadal quan deixa UDC per no lluitar per la idependència. Foto: Osona.com

0 comments:

Post a Comment

 
ban nha mat pho ha noi bán nhà mặt phố hà nội